top of page
Copy of POLKA NOTARSKA PISARNA (3000 × 2000 px) (4).jpg
Untitled design-4.jpg

Polka Bošković

Notarka

Telefon:

Email:

Naslov:

Cesta Zore-Perello Godina 3

6000 Koper - Capodistria

Datum rojstva:

17.4.1970

O notarki

Notarka Polka Bošković se je rodila 17.4.1970 v Parizu. Po izobrazbi je magistrica prava in od leta 2009 dela kot notarka in mediatorka v notarski pisarni Polke Bošković v Kopru.

Notarka Polka Bošković svoj poklic, ki je tudi njeno poslanstvo opravlja s srcem in veliko mero empatije. Delo z ljudmi jo izpopolnjuje, vodijo jo predvsem velika natančnost, izjemna organiziranost in nujna nepristranskost, ki je ena temeljinih lastnosti vsakega dobrega notarja. Je oseba, ki zna prisluhniti vsaki plati zgodbe, kar jo odlikuje kot izvrstno reševalko sporov in mediatorko, ob vsem tem pa zna svojim strankam pokazati, da ji ni vseeno zanje. Za vsakogar se zavzame in vsakomur je pripravljena priskočiti na pomoč, tudi ko vsi ostali obrnejo hrbet. Ob vsem tem pa ostaja ponižna, hvaležna in skromna oseba, ki ceni še najmanjšo malenkost.

Po končani osnovni šoli, ki jo je obiskovala v Parizu, se je Polka Bošković po srednješolsko izobrazbo odpravila na francosko srednjo šolo Lycee Saint James.

Leta 1988 je diplomirala iz prava, leta 1992 pa je v Parizu dokončala še magisterij in postala tudi magistrica prava.

Učno pot je nato nadaljevala na univerzi École Nationale de la Magistrature, kjer se je med letoma 1993 do 1995 izobraževala za sodnico, prakso pa je opravljala na Višjem sodišču v Kopru. Leta 1995 je opravila tudi pravosodni izpit.

Notarka Polka Bošković tekoče govori francosko, slovensko in italijansko, zna pa tudi špansko.

Je članica društva Beli obroč, ki nudi pravno, psihološko in finančno pomoč osebam, ki so bile žrtve nasilja in zaseda pozicijo vodja enote za Primorsko regijo. Obenem pa je tudi aktivna članica Notarske zbornice Slovenije.

Notariat opravlja v Kopru zadnjih štirinajst let, vse od leta 2009. Poklicna kompetenca, ki jo najbolje opiše je odlično delovanje tako v kolektivu, kot na vodilnem položaju.

 

Specifične izkušnje je na področju zakona o izročitvi nabirala med letom 2005 do 2009, ko je sodelovala s Slovenijo, Venezuelo, Italijo in Španijo in njihove zakone usklajevala v skladu z mednarodno pravno pomočjo in izročitvijo.

Svojo kariero je začela že leta 1988, ko je kot asistentka pričela delati na Fakulteti za management v Kopru. Tam je ostala do leta 1992, tri leta kasneje pa je pričela opravljati poklic sodniške pomočnice na Višjem sodišču v Kopru, kar je počela vse do leta 1999. Leto kasneje je pričela delati na izolskem sodišču, kjer je bila predsednica na Sodišču za manjše prekrške, leta 2003 pa je temu dodala še poklic kazenske sodnice na Okrajnem sodišču v Piranu. Oba poklica je opravljala dve leti, od leta 2005 do 2009 pa je bila zaposlena kot vodja ekipe za izobraževanje sodnikov na Okrožnem sodišču v Kopru.

 

Vmes je leta 2006 postala tudi članica ekipe programa EU MATRA FLEX, nato je leta 2007 delala tudi kot kazenska sodnica, ob vsem tem pa je v času med letom 2005 in 2009 delala tudi kot preiskovalna sodnica.

 

Notarka Polka Bošković je z letom 2009 nato v Kopru pričela opravljati poklic notarke, čemur pa se je leta 2014 pridružilo še opravljanje poklica vodje primorske regije v društvu Beli obroč.

bottom of page